Futapest Etyek Cross 2014

Etyek Cross 2014 - A csapat egy része
Etyek Cross 2014 – A csapat egy része

Sziasztok!

Egy rövid összefoglalót olvashattok most arról az Etyek Crossról, amely sok szempontból csúcsokat döntött.

Még sosem láttam Etyeken ennyi futapestes részvevőt, pedig valamennyi etyeki versenyen indultam. Szám szerint 259 fő kocogott a szőlődombokra. Folytatom a sort. Még sosem láttam ilyen sok etyeki indulót az Etyek Crosson, történetesen 26 lokálpatrióta gladiátor simította vízszintesre a dávidi dombokat. Folytatom ezt a vonulatot, miszerint még sosem indult ennyire kevés gyerek a helyi iskolából, pedig briliáns idő, szikkadt, jól futható talaj várta volna őket is odakint. Szám szerint 3 etyeki iskolás futott, ők is szüleik szervezésében, azaz egyetlen egy sem. Ez pedig szomorú adat, de nem mennék bele a kielemzésbe, mert nincs értelme, és nem kezdek felesleges politizálásba. Annyit viszont leszögezek, mint tényt: egyetlen plakáttal sem találkoztunk Etyeken, és nagyjából kedden tudtunk meg részleteket a szervezőktől. Ez pedig nem volt túl kecsegtető indítás egy „gyerek-gyűjtögető“ manőverhez. Kár érte.

Reggel nagyon hideg volt, a digitális hőmérő -9 fokot mutatott. A nevezés sokkal később kezdődött, mint a meghirdetett időpont, ennek ellenére szépen gyűltek a jelentkezők az iskola „pártházi“ fertályán. 11 órára -5 fokra melegedett a hőmérséklet, így briliáns időben startolhatott el a népes számú csapat. Az útvonalak nem változtak, így rutinból nyomtuk végig a távokat. Odakint a pusztában tökéletes szalagozás, a szokásos „jó arc“ irányítók vártak, tökéletesnek mondható a verseny lebonyolítása. 13 óra helyett jó negyven perccel később kezdődött az eredményhirdetés, melyen etyeki helyezések is születtek. Stierbach Dzsenifer, Miksa Kende és Kurcz Noémi ért el kategóriás helyezést, Kende abszolútban is második lett. Nagy-nagy meglepetésre „etyeki“ kategóriában nem osztottak érmeket, ez is újdonság volt ebben az évben.

Összességében kiváló délelőtt volt, fantasztikus csapat jött össze Etyeken. A Futapest Klub által hirdetett verseny jól sikerült, és ha a szervezéssel nem is, de a kivitelezéssel maximálisan meg voltunk elégedve.

Most pedig tekintsétek meg az 5,3 km etyeki listáját. 109 induló volt, ami elég szép szám az előző évekhez képest.

Javítás, helyesbítés: Minárovics Ákos, a név helyesen: MINORICS ÁKOS (elnézést a tévesztésért!). szerk.

Etyeki Futók Egyesület

Itt pedig a hosszútávosok eredményeit láthatjátok. 150 induló volt összességében.

Etyeki Futók Egyesülete

 

 .

Gábor-mini . Csimax bejegyzése

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.